TOIMINTAA

SAPFO-LISTA

KIRJAKEKO

TEKSTEJÄ

HELSINKI

VIRTUAALIMAAILMAETUSIVU

ENGLISHsapfo-palaute@sappho.net


 Sapfinen verkonmutka

Uutisarkisto


10.11.2004
Naisenergiaa Vinokinossa
Vinokino järjestettiin Turussa 11.–14.11. ja Helsingissä 18.–21.11.2004. Ohjelmistossa oli mm. Suomi-kooste, joka sisälsi viime vuosien elokuvia ja dokumentteja "meikäläisistä". Ensi-iltansa festareilla sai Eeva Rantinojan Piste (Suomi 2004).


18.9.2004
Uutta lesbistä sarjakuvaa
Goldin sarjakuvakirja LEPAKKO! Viikonlopun rakkautta on humoristinen ja elämäniloinen lesbo-sarjakuva nuorista kaupunkilaisista. Se seuraa yhden viikonlopun ajan päähenkilöään Pyryä sekä tämän ystäviä kaupungin yöelämässä ja nuorten luovimista sosiaalisessa ympäristössään.


12.7.2004
Kati Mustola on Vuoden Lyyti
Unioni Naisasialiitto valitsi Kati Mustolan Vuoden Lyytiksi alkukesällä. Lyyti-palkinto myönnetään ansiokkaasta tasa-arvotyöstä. Mustola palkittiin seksuaalivähemmistöjen perheoikeuksien puolustamisesta.


19.6.2004
Kun enkelit katsovat muualle sai jatko-osan
Salla Simukan nuorisokirjalle tuli jatko-osa Minuuttivalssi keväällä 2004. Kirjassa on hypätty vähän matkaa ajassa eteenpäin, ja päähenkilöt asuvat nyt yhdessä uudessa kaupungissa. Osuvia opiskelu- ja baarielämän kuvauksia, draamaa ja se Chopinin kappalekin...

WSOY:n esittely Minuuttivalssista
WSOY:n esittely esikoisteoksesta Kun enkelit katsovat muualle

Lue myös Salla Simukan kirjoittamispäiväkirja Minuuttivalssin tekemisestä.


20.2.2004
Hannele Lehtikuusi 20.2.1960-20.2.2004
Hannele Lehtikuusi, SETAn ex-puheenjohtaja, Vihreän liiton järjestösihteeri, sitkeä vaikuttaja joka ajoi lainsäädännön uudistuksia sateenkaariperheiden parhaaksi, kahden pienen pojan äiti ja Hannan puoliso joka tuli huomattavalle osalle suomalaisia tunnetuksi lehtihaastatteluista ja tv-esiintymisistä, on kuollut. Hän nukkui pois 44-vuotissyntymäpäivänsä aamuna pitkään sairastettuaan.

Hannele Lehtikuusen muistokirjoitus


4.12.2003
Pirkko Saisiolle Finlandia-palkinto
Pirkko Saisio voitti vuoden 2003 Finlandia-palkinnon romaanillaan Punainen erokirja. Hän lahjoitti palkintorahansa SETAlle.
"Punaista erokirjaa niin kuin koko fiktiivistä omaelämäkerrallista trilogiaa ei olisi lainkaan olemassa, ellei minun olisi ollut mahdollista elää sitä elämää minkä olen elänyt. Olen elänyt ajan, jolloin samaa sukupuolta olevan ihmisen rakastaminen on ollut kriminalisoitu, siis rikos, ja ajan, jolloin se on katsottu sairaudeksi, synnistä tietysti puhumattakaan."

Palkintouutinen WSOY:n sivuilla
Pirkko Saision puhe


31.10.2003
Anna Kortesalmi runoili lemmestä
Syksyllä 2003 järjestettiin "Emmin, sua lemmin" Ylioppilaslehden runokilpailu. Sen voitti Anna Kortesalmi.
Voittajan haastattelu: "Halusin kirjoittaa oman tarinani. Mietin, mitä silloin tapahtuu, kun kaksi ihmistä tapaa."

Lue myös Vieraskynä "Poikki tieteitä ja taiteita" Helsingin yliopiston sivuilla joulukuussa 2003.


1.10.2003
Teija Kortelainen runoili voittoisasti
Pelkosenniemeläinen Teija Kortelainen voitti vuoden 2003 Runo-Kaarina -kilpailun kokoelmallaan Elä katto taakses.Päivitetty 12.04.2005